Hva er fordelene med rullatorer?

Hvis du er på utkikk etter det beste mobilitetshjelpmiddelet for dine behov, er det noen ting du bør tenke over. Alle produktene er nyttige i noe grad. Den følgene listen omhandler fordeler ved å kjøpe en rullator:

1. De fungerer bra utendørs
    En misforståelse med gåstøtte er at alle modellene oppfører seg likt utendørs. Det er ikke sant. Rullatorer fungerer bedre enn en gangramme, men noen rullatorer har for små hjul og kan derfor være farlige på ujevnt underlag. Du må vurdere hvor du planlegger å gå med gåstøtten og velge en med passende dimensjoner på felgene.

2. Du kan sitte på dem
    De fleste som vurderer rullatorer tenker ikke over at de kan brukes til å sitte på for både komfort og stabilitet. De er nyttige på offentlige steder, for eksempel kjøpesentre, slik at brukeren kan ta en pause fra å handle, og hvile bena.

3. Høyden kan justeres
    Rullatorer er høydejusterbare. Dette betyr at brukeren kan justere hjelpemiddelet for å tilpasse det til sine komfort- og stabilitetsbehov. Enten vedkommende er kort, høy eller middels, kan rullatoren finjusteres til nødvendige høyder og brukerens unike behov.

4. De er nyttige når du trener
    En person med nedsatt funksjonsevne kan sjelden trene og være i aktivitet. Rullatorer gjør at brukerne kan trene selvstendig og med selvtillit, på grunn av den ekstra støtten.

5. De er lett transporterbare
    Mobilitetshjelpemidler brukes av folk som trenger hjelp, av og til eller ofte, så de kan beholde mobiliteten. Uansett årsak, er det alltid godt å ha en som er transporterbar for hånden, uansett situasjon.

6. Gi deg selvtillit
    En rullator gir vanligvis brukeren mer selvtillit til å gå. Ikke bare fordi du føler deg tryggere, men utseendet er bedre enn det du ville forventet fra en normal rullator.