Parkeringsbroms

Alt. 1: Tryck den undre röda parkeringsarmen nedåt med pekfingret, medan du samtidigt drar bromshandtaget uppåt. Säkerställ att parkeringsbromsen är låst, och att Velopeden inte rullar.

Alt. 2: Dra den övre röda parkeringsarmen bakåt med tummen, medan du samtidigt drar bromshandtaget uppåt. Säkerställ att parkeringsbromsen är låst, och att Velopeden inte rullar.

Alt 3: Använd båda händerna. Dra den övre röda parkeringsarmen bakåt med ena handen, medan du samtidigt drar bromshandtaget uppåt med din andra hand. Säkerställ att parkeringsbromsen är låst, och att Velopeden inte rullar.

För att frigöra parkeringsbromsen, bromsa som vid färdbromsning så släpper parkeringspärren.